Afgerond project

Windparken Oosterscheldekering


Op Neeltje Jans en de Roggenplaat waait het vaak en hard. Een goede plek dus om de Zeeuwse wind te vangen. Daarom hebben we daar onze windmolens neergezet, met oog voor de natuur en met respect voor de elementen.

Meer over Windparken Oosterscheldekering

Actief project

Opschaling windturbines Haringvlietdam


Op de Haringvlietdam in de gemeente Hellevoetsluis staan zes windturbines aan de zeezijde Deze zullen vervangen worden door twee, grotere windturbines aan de binnenzijde van de dam. Om dat mogelijk te maken, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig, net als een aantal vergunningen. E-Connection ontwikkelt het nieuwe windplan in opdracht van Windpark Haringvliet BV, de eigenaar van de bestaande turbines.

Meer over de optimalisatie

Over E-Connection

Ontwikkeling en realisatie van vernieuwende windprojecten


E-Connection ontwikkelt, realiseert en beheert al ruim 30 jaar complexe en vernieuwende windenergieprojecten, in goede samenspraak met haar omgeving. Met haar kern van 10 professionals werkt E-Connection vanuit het hoofdkantoor in Bunnik en de vestiging in Kamperland, waar de windparken beheerd worden. Zo brengt E-Connection alle benodigde disciplines voor windprojecten bij elkaar. Die activiteiten wil E-Connection uitbreiden met activiteiten op het gebied van zonne-energie en energieopslag.

Ontdek E-Connection

Optimale productie

Monitoring & Beheer


Door E-Connection beheerde windparken presteren boven het landelijk gemiddelde.

De windparkbeheerders van E-Connection bewaken volcontinue negen windparken op verschillende locaties in Nederland met een totaalvermogen van 84,5 MW. Zij doen dit vanuit de vestiging van E-Connection in Kamperland.

Naast het monitoren van de beveiligingssystemen, de prestaties en het verhelpen van storingen van de windturbines, worden door de beheerders de windparken afgeschakeld bij extreme of gevaarlijke weerscondities als zware storm, en/of ijzel.

Ook wordt toezicht gehouden op de uitvoering van het onderhoud en worden de windturbines regelmatig geïnspecteerd. Bij schade wordt de reparatie en de afwikkeling met de verzekering verzorgd. Dankzij deze wijze van beheer zijn de beschikbaarheid en productie van de door E-Connection beheerde windturbines ruim boven het landelijk gemiddelde.

Actueel

Nieuwsberichten


Reddingbootdag KNRM

Op zaterdag 13 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een…

Lees meer

Windparken Oosterscheldekering hoofdsponsor Zeeuwse Ringrijders Vereniging 

“De contracten zijn getekend en we zijn trots dat we ons nu hoofdsponsor kunnen noemen van de…

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Een stapje extra

Oog voor ecologie


E-Connection ziet ecologie niet alleen als wettelijke verplichting. Als we binnen de business case van een windpark de mogelijkheid zien om net dat stapje extra te doen, waardoor de natuur ook baat heeft bij het windpark, zullen we dat zeker niet laten. Hiervoor werken we zowel bij het maken van de plannen als de uitvoering nauw samen met natuurorganisaties, aangezien zij de lokale behoeften het beste kennen. Lees hiertoe meer over het broedeiland en de hoogwatervluchtplaats van Windpark Bouwdokken.