Sinds mei van dit jaar is in het museum Terra Maris de expositie ‘Van Mammoet tot Spijkerbroek’ te zien. Daar is nu het KlimaatLab aan toegevoegd

De tentoonstelling is gewijd aan de uitdagingen waar we nu voor staan: veranderend klimaat en daarmee een veranderende wereld. En de vraag: wat kunnen we daaraan doen?

Nadat je de expo hebt bekeken kun je nu ook aan de slag in het KlimaatLab! Ontdek met hoeveel wieken je de meeste energie opwekt, kom een regenbui maken en help het dorp droge voeten te houden of laat de zon schijnen. Maak tot slot een duurzaam zeilbootje van gerecycled materiaal waarmee je de windrace in de landschapstuin kan doen!

E-Connection en Zeeuwind hebben meegedacht over de opzet van de expositie. De tentoonstelling en het klimaatLAB zijn mede mogelijk gemaakt door de publieksgelden die vanuit de windparken op de Oosterscheldekering beschikbaar zijn gesteld. Daarnaast hebben ook Terra Maris, het Leefbaarheidsfonds en het Mondriaanfonds financieel bijgedragen aan de ontwikkeling van de tentoonstelling.

Terra Maris, het museum voor natuur & landschap van Zeeland, is te vinden in Oostkapelle. Meer weten over Terra Maris? Kijk hier