Profiel


E-Connection ontwikkelt, realiseert en beheert al ruim 30 jaar complexe en vernieuwende windenergieprojecten, in goede samenspraak met haar omgeving. Met haar kern van 10 professionals werkt E-Connection vanuit het hoofdkantoor in Bunnik en de vestiging in Kamperland, waar de windparken beheerd worden. Zo brengt E-Connection alle benodigde disciplines voor windprojecten bij elkaar.

Die activiteiten wil E-Connection uitbreiden met activiteiten op het gebied van zonne-energie en energieopslag.

Forse bijdrage aan klimaatdoelstellingen
E-Connection is sinds 1986 actief op het gebied van windenergie en heeft de eerste particuliere, commerciële windparken in Nederland ontwikkeld en gerealiseerd. Inmiddels heeft E-Connection, met name in Zeeland, in totaal ruim 77 MW windenergie operationeel. Dat is voldoende voor het gemiddelde verbruik van meer dan 50.000 huishoudens. Daarnaast werkt E-Connection op diverse locaties aan de ontwikkeling en opschaling van windturbines. Op de Oosterscheldekering gaat dat om 50 MW, waarmee bijgedragen wordt aan de klimaatdoelstellingen van het Rijk en de Provincie Zeeland.

Specialisme: windenergie op waterkeringen
E-Connection heeft ruime ervaring met het realiseren van windturbines op waterkeringen, waaronder de Deltawerken. De hogere kosten van de aanleg en het onderhoud wegen op tegen de hogere opbrengst. E-Connection gelooft dat er nog veel dijken geschikt zijn voor windturbines. Meer lezen.