Kom naar één van de inloopbijeenkomsten op 26 en 29 februari 

E-Connection nodigt inwoners van Schore en Hansweert uit voor één van de inloopbijeenkomsten over de plannen om de windmolens bij Schore te vervangen. Het gaat hier om Windpark Kapelle-Schore. E-Connection is de ontwikkelende partij namens het windpark.

De plannen om de huidige twee windturbines bij Schore te vervangen door twee nieuwe, grotere turbines, bestaan al langer. In 2019 zijn deze plannen al gepresenteerd tijdens een informatiemarkt die samen met andere initiatieven voor windturbines in Kapelle werd gehouden. De andere initiatieven, van Zeeuwind en Landmanslust, konden meteen daarna vergunning aanvragen. Windpark Kapelle-Schore moest echter een pas op de plaats maken, omdat er eerst meer duidelijkheid moest komen over de dijkverzwaring. Inmiddels is er voldoende duidelijkheid en is de ontwikkeling van het windpark weer opgepakt.

Aanvraag vergunningen

Met de gemeente Kapelle is afgesproken dat het windpark eerst een vergunning aanvraagt voor de noordelijke nieuwe turbine in de (voormalige) boomgaard aan de Schoorse Zeedijk. Voor de tweede turbine wordt nu nog uitgegaan van een zoekgebied in de omgeving van het gemaal. Voor deze locatie wordt in de loop van 2024 een aparte vergunning aangevraagd.

Adviesbureau Pondera Consult begeleidt de vergunningaanvragen en stelt een ruimtelijke onderbouwing op. Daarin worden ook de effecten op de (leef)omgeving beschreven, zoals geluid en slagschaduw. Bij de eerste aanvraag worden de totale effecten van beide nieuwe windturbines in beeld gebracht, zodat omwonenden een compleet beeld van de plannen krijgen. In de loop van dit jaar worden ook nog onderzoeken uitgevoerd voor de aanvragen van de natuur- en de watervergunning.

Als alles volgens plan loopt, zal de bouw van de windmolens op zijn vroegst in 2026 starten. Naar verwachting zullen de nieuwe windturbines, met elk een tiphoogte van maximaal 180 meter, ruim 40 keer meer duurzame elektriciteit leveren dan de huidige twee.

Inloopbijeenkomsten

De inloopbijeenkomst over de plannen vindt voor inwoners van Schore plaats op maandag 26 februari in het Dorpshuis. Voor inwoners van Hansweert op donderdag 29 februari in Het Dorpshuis Kaj Munk. Mocht de andere avond beter uitkomen, dan zijn inwoners uiteraard ook op de andere avond van harte welkom.

Tijdens deze avonden willen we graag kennis maken met omwonenden en lichten wij onze plannen toe. Daarnaast horen we graag welke aandachtspunten omwonenden aan ons willen meegeven, zodat we daar zo veel mogelijk rekening mee kunnen houden.

Omwonenden zijn van harte welkom vanaf 19.30 uur. Op verschillende momenten wordt een korte presentatie over de plannen gegeven. Daarnaast is er de mogelijkheid om aan aparte tafeltjes in gesprek te gaan met deskundigen. Zo zal een medewerker van adviesbureau Pondera uitleg kunnen geven over de effecten van de windturbines op de omgeving, zoals geluid en slagschaduw. Inwoners van Schore en Hansweert kunnen met hun vraag of reactie binnenlopen op het moment dat hen het beste uitkomt. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur.

Praktische details

  Schore  Hansweert 
Wanneer  Maandag 26 februari  Donderdag 29 februari 
Waar  Dorpshuis Schore 

Nieuwe Kerkplein 15, Schore 

Dorpshuis Kaj Munk 

Schoolstraat 5, Hansweert 

Hoe laat  van 19.30 tot 21.30 uur  van 19.30 tot 21.30 uur 

Voor deze avonden ontvangen inwoners van Schore en Hansweert een uitnodiging per brief. Deze zal in deze week van 25 tot 27 januari op de deurmat vallen.

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie.