Van Oostkapelle tot aan de Bouwdokken
Vandaag heeft wethouder Jaap Melse samen met Henk den Boon van E-Connection de interactieve fietsroute ‘Met de stroom mee’ geopend. Deze fietsroute van 19,8 km brengt bewoners en toeristen langs unieke plekken aan de Zeeuwse kust, vanaf Terra Maris in Oostkapelle tot aan Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans.

Daarnaast is er, speciaal voor gezinnen, een interactieve parelroute wandeling op de Bouwdokken, waarmee een duurzame parel te verdienen is.

Hoe werkt de interactieve fietsroute?
Bewoners en toeristen kunnen de interactieve route vanaf twee punten starten of eindigen: bij Windpark Bouwdokken op Neeltje Jans of bij Terra Maris in Oostkapelle. Men kan gratis de VVV Zeeland App downloaden op de smartphone en daarin de fietsroute ‘Met de stroom mee’.  Men kan de route fietsen via de app door onderweg de aangegeven knooppunten te volgen. Onderweg geeft de app aan welke duurzame organisaties en bedrijven er in Zeeland zijn. Ook krijgt de fietser interessante filmpjes te zien over de natuur, (wind)energie en Windpark Bouwdokken.

Drie oplaadzuilen op zonne-energie
Als 5-sterren fietsprovincie werd Zeeland jarenlang geassocieerd met tegenwind. Met de komst van de elektrische fiets wordt fietsen een stuk makkelijker in Zeeland. De fietsroute ‘Met de stroom mee’ bevat bovendien drie elektrische oplaadzuilen op zonne-energie; op de Bouwdokken, bij Terra Maris in Oostkapelle en nabij hotel Duinoord in Vrouwenpolder. Zo geeft de zon de fietsers dat extra zetje in de Zeeuwse wind.

Optimalisatie van windparken op de Oosterscheldekering
E-Connection heeft inmiddels het initiatief genomen om de concentratielocatie Oosterscheldekering verder te optimaliseren en ziet mogelijkheden voor nieuwe locaties en grotere windturbines. Hiermee verwacht E-Connection de nu reeds geïnstalleerde 80 MW uit te breiden tot ca. 125 MW in 2020.

Interactieve parelroute wandeling op de Bouwdokken
Neeltje Jans is een unieke combinatie van waterkering, windenergie, natuur en recreatie. Een ideale plek voor een interactieve wandeling met het thema ‘duurzaamheid’. Om meer te weten te komen over de Bouwdokken en de relatie tussen natuur en windenergie kunnen gezinnen de parelroute ‘duurzaamheid’ lopen. De parelroute ‘Duurzaamheid’ vind je in de VVV Zeeland App. Door het bekijken van filmpjes en het beantwoorden van vragen verzamelen de wandelaars letters. Met het juiste woord kan men de duurzame parel ophalen bij Visrestaurant Proef Zeeland.

Samenwerking Windpark Bouwdokken, gemeente Veere en VVV Zeeland
Windpark Bouwdokken en gemeente Veere willen het publiek graag betrekken bij het windpark. Daarom is in april de tentoonstelling ‘Laat maar waaien, van stormvogel tot Windpark Bouwdokken’ geopend. Daarnaast ontwikkelen gemeente Veere en Windpark Bouwdokken momenteel een lespakket, wat na de meivakantie in gebruik genomen zal worden. Ook de interactieve fietsroute ‘Met de stroom mee’ en de duurzame parelroute op de Bouwdokken is bedoeld om bewoners en toeristen bij Windpark Bouwdokken te betrekken. In alle onderdelen staat de relatie tussen natuur en duurzame (wind)energie centraal.