Op 25 mei houdt de KNRM open huis in hun reddingstation en op het terrein van Windpark Binnenhaven. Ze laten onder andere zien welke reddingmaterialen ze gebruiken en hoe een overlevingspak eruitziet. En als je donateur wordt, kun je meevaren met één van de reddingboten.

Ga in gesprek met de redders en vraag alles wat je wilt weten over de KNRM en hun vrijwillige reddingswerk. Er zijn ook demonstraties van diverse hulpdiensten, zoals de ambulance en de brandweer. Ook kun je bij diverse stands voor informatie terecht. Dit jaar is bijvoorbeeld ook Nationaalpark Oosterschelde aanwezig.

Nieuwsgierig om eens binnen in een windturbine te kijken? 

Ook dit jaar zet Windpark Binnenhaven op Neeltje Jans de deur van een windturbine open tijdens de Reddingbootdag 2024. Bekijk de begane grond van een windturbine en maak kennis met de mensen van E-Connection. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden over windenergie en de technieken achter de energietransitie. Ontdek zo de wereld achter het stopcontact!

Windpark Binnenhaven is eigendom van E-Connection en Zeeuwind.

Komt u ook een kijkje nemen? 

De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie: Binnenhaven (Faelweg, Vrouwenpolder).

Meer weten over de KNRM en de Reddingbootdag, kijk hier.

Let op: bij slecht weer kan de KNRM besluiten om de Reddingbootdag te annuleren. Zij zullen dit besluit op vrijdagmiddag nemen. Check dus voor vertrek de website van de KRNM of het doorgaat.