Agronomen staan ook wel bekend als gewas wetenschappers. Agronomen kunnen zich specialiseren in verschillende gebieden die zich richten op het verhogen van de kwaliteit en kwantiteit van de geproduceerde planten. Deze vakgebieden kunnen zich focussen op bijvoorbeeld duurzame ontwikkeling of bodem- en waterconversie. Ze realiseren dit door experimenten uit te voeren en betere productiemethoden te ontwikkelen. Als agronoom werk je zowel in het veld als in een laboratorium. In het veld verzamel je monsters en heb je direct contact met boeren. In het lab onderzoek je de problemen van deze monsters. Als agronoom kun je bijvoorbeeld voor de overheid werken. De overheid heeft agronomen nodig die de kwaliteit van de bodem voor boeren kunnen controleren. Andere mogelijke werkgevers zijn: middelgrote tot grote landbouwbedrijven, gewas beschermingsbedrijven, milieuorganisaties en onderzoekbureaus. Het belangrijkste doel van agronomen is om de beste, ziektevrije gewassen mogelijk te maken.

Waar ben je verantwoordelijk voor als agronoom?

Er zijn meerdere verantwoordelijkheden die een agronoom op een dagelijkse basis heeft. Deze zullen per organisatie verschillen. Belangrijke taken van agronomen zijn: het zoeken naar en ontwikkelen van nieuwe technieken, plantenveredeling, probleemoplossingen aanbieden en onderzoek doen naar nieuwe zaden. Je kunt bijvoorbeeld werken aan duurzame ontwikkeling. Op dit gebied help je boeren om in de toekomst economisch en milieuvriendelijk te kunnen opereren. Dit doe je door hen te helpen met de ontwikkeling en implementatie van nieuwe werkwijzen. Een andere sector waarin je kunt werken is bodem- en waterconversie. In deze sector implementeer je methoden om afvoer te beheren, erosie te controleren en waterkwaliteit te verbeteren.

Vereisten

De eisen van deze functie zullen per organisatie verschillen. Deze verschillen zijn afhankelijk van de branche en het type organisatie. Over het algemeen zijn er bepaalde basisvaardigheden nodig voor de functie:

 • Bachelor diploma, master diploma of PhD in agronomie of een gerelateerd vakgebied
 • Uitstekende schrijf- en communicatievaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Vaardigheden in wiskunde en analyseren
 • Managementvaardigheden
 • Geduld
 • Sociale vaardigheden
 • Computervaardigheden

QTC Recruitment is regelmatig op zoek naar ervaren agronomen voor de life sciences industrie. Deze posities behoren volledig tot het netwerk van de opdrachtgevers van QTC Recruitment. Als je geïnteresseerd bent in het werken als agronoom, of een gerelateerde positie, aarzel dan niet om hier je CV achter te laten of neem vrijblijvend contact met ons op via +31 (0)23 754 86 60.

Solliciteer direct


  Voeg hier je Sollicitatiebrief toe

  Voeg hier je CV toe