Tijdens de WindDay 2024 strijkt de wind energiesector neer in Zeeland voor een uitgebreid programma over wind op land en wind op zee. Dit jaar wordt het evenement mede gesponsord door E-Connection en zal plaatsvinden op donderdag 13 juni. Naast interessante lezingen en workshops, zijn er ook twee fieldtrips gepland waarvan één onder andere naar Windparken Oosterscheldekering. 

Tijdens de fieldtrip (op 14 juni) zullen bezoekers worden rondgeleid en ervaren hoe windenergie en natuur goed samen kunnen gaan. Daarnaast zal E-Connection meer vertellen over de unieke locatie Neeltje Jans, die door de provincie Zeeland is aangewezen als concentratielocatie voor windenergie. 

E-Connection heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de optimalisatie van de windturbines, met als doel zo veel mogelijk Zeeuwse wind te oogsten. Bezoekers kunnen tijdens de busrit genieten van een prachtig uitzicht op de turbines, de Noordzee en de Oosterschelde en meer informatie krijgen over alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Ook staat een bezoek aan het belevingstrandje naast de parkeerplaats van Proef Zeeland op het programma, waar bezoekers meer te weten zullen komen over het leven in de Oosterschelde. 

Kortom, WindDay 2024 belooft een interessante en educatieve ervaring te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in windenergie en duurzaamheid.