“De contracten zijn getekend en we zijn trots dat we ons nu hoofdsponsor kunnen noemen van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. Wij hechten aan het Zeeuwse culturele erfgoed en vinden het belangrijk om een speciale bijdrage te leveren in onze directe omgeving.  Sponsoring van lokale evenementen en samenwerken met lokale partijen past daar ook bij.” Aldus Rick Wasser, directeur van E-Connection en Windparken Oosterscheldekering. 

Diederik van der Maas, secretaris van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging:  “We zijn ontzettend blij met Windparken Oosterscheldekering als onze hoofdsponsor. Het is mooi om te zien dat een bedrijf dat zich inzet voor de energie van de toekomst, juist ook investeert in regionale historische tradities en daarmee in het behoud van folklore! 

Ringrijden 

Ringrijden is een folkloristische traditie van, door en voor de regio. Een ringrijder zit op een ongezadeld, versierd en Zeeuws paard, dat hij in galop door de ringbaan stuurt. In de hand heeft hij een lans, waarmee hij probeert de ring te steken die halverwege de baan in een ijzeren bus hangt. De wedstrijdring heeft een doorsnede van 38 mm. Wanneer op het einde van de dag meerdere deelnemers een even groot aantal ringen gestoken hebben, start een volgende fase van de wedstrijd: het kampen. Hierbij wordt de wedstrijdring iedere keer een beetje kleiner en wie de ring mist, valt af. 

Het ringrijden in deze vorm wordt alleen beoefend op het schiereiland Walcheren en Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. De organisatie van het ringrijden is in handen van het overkoepelende orgaan de Zeeuwse Ringrijders Vereniging en de 16 aangesloten lokale verenigingen, ook wel afdelingen genoemd. 

Lees meer over de Zeeuwse Ringrijders Vereniging.

Op de foto’s ziet u Jan-Willem Poppe en Diederik van der Maas van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging en Rick Wasser, Marco Janse, en Maurice Korstanje van E-Connection.