De geplande informatiebijeenkomst op 29 maart over de nieuwe windturbines op de Haringvlietdam voor belangstellenden is afgelast.

Aan de Noordzeekant van de Haringvlietdam staan op dit moment zes windturbines. Deze zullen vervangen worden door twee nieuwe, grotere windturbines aan de binnenzijde van de dam, de kant van het Haringvliet. Hier is een plan voor ontwikkeld en onderzoek naar gedaan. Om de nieuwe windturbines mogelijk te maken, heeft de gemeente als eerste stap het voorontwerp-bestemmingsplan gepubliceerd.

Op dinsdag 29 maart zouden de gemeente Hellevoetsluis en E-Connection een informatiebijeenkomst voor belangstellenden organiseren in het Droogdok Jan Blanken over de voortgang van het project, het voorontwerp-bestemmingsplan en de aanpak om tot lokale normen te komen.

De gemeente wil echter even pas op de plaats maken. Dat heeft te maken met een motie die door de Tweede Kamer is aangenomen, waarin de regering wordt verzocht met onder andere provincies de mogelijkheid te bespreken om voor het plaatsen van nieuwe windturbines met afstandsnormen te gaan werken. Voordat er vervolgstappen worden gezet, wil de gemeente eerst meer duidelijkheid hoe de regering met de motie om wil gaan.

Mocht u op dit moment meer willen weten over ons windproject? Laat het ons weten via info@e-connection.nl. Wij kunnen dan met u bekijken of wij u per mail of in een online gesprek kunnen informeren.

Lees meer over het voorontwerp bestemmingsplan en de plannen

Of kijk op de website van de gemeente Hellevoetsluis (ook over het aflasten van de bijeenkomst)