Op 16 september 2023 tijdens de Open Energiedag kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan één van de windturbines van E-Connection. Kom tussen 10 en 13 uur langs bij ons kantoor aan de Jacobahaven 3 in Kamperland. Maak kennis met de mensen en de technieken achter de energietransitie en bekijk de begane grond van een windturbine. Ontdek zo de wereld achter het stopcontact!

Nieuwsgierig om eens binnen in een windturbine te kijken?

Helaas kunt u niet naar boven, maar er is wel een filmpje waarin u ziet hoe de windturbine boven in de gondel eruit ziet. Bovendien laten de medewerkers van Windparken Oosterscheldekering en E-Connection in samenwerking met Evacuator de werking van een evacuatietool van Nederlandse makelij zien. Tijdens een korte uitleg krijgt u meer informatie over hoe een serviceteam bij een eventuele evacuatie vanaf 90 meter hoogte snel terug op de vaste bodem kan komen.

Praktische informatie

De deur staat voor u open van 10.00 tot 13.00 uur.
U hoeft u niet vooraf aan te melden.
Toegang is gratis.
Ons kantoor is gevestigd aan Jacobahaven 3 in Kamperland. Vindt hier de routebeschrijving.

Windparken Oosterscheldekering

Onze windparken dragen bij aan de verduurzaming van Zeeland. Aan de Jacobahaven en op de voormalige werkeilanden Neeltje Jans en de Roggenplaat waait het vaak en hard. Een goede plek dus om de Zeeuwse wind te vangen. Daarom hebben we daar onze windmolens neergezet, met oog voor de natuur en met respect voor de elementen.

Met onze 32 windturbines op en rondom de Oosterscheldekering wekken we jaarlijks 440 miljoen kWh elektriciteit op. Dat is net zo veel als het verbruik van ongeveer 147.000 huishoudens. Je kunt dat vergelijken met 80% van de huishoudens in Zeeland. Met onze windparken besparen we jaarlijks ongeveer 185.000 ton CO₂.

Lees meer over Windparken Oosterscheldekering.

Open Energiedag

De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met zes branche-organisaties: NWEA (Nederlandse WindEnergie Associatie), Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. Dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek. Meer informatie is te vinden op www.openenergiedag.nl.