Investeren in Windpark Binnenhaven

Zicht op de vier nieuwe windturbines van Windpark Binnenhaven

Participatie Windpark Binnenhaven – Inschrijven obligatielening open tot 13 december

E-Connection en Zeeuwind willen inwoners van Zeeland en met name direct omwonenden de mogelijkheid geven om te profiteren van het nieuwe Windpark Binnenhaven op Neeltje Jans. Ook eigenaren van nabijgelegen recreatiewoningen kunnen deelnemen.

Inschrijven voor deze obligatielening Windpark Binnenhaven is mogelijk voor alle inwoners van Zeeland, leden van Zeeuwind en eigenaren van recreatiewoningen dicht bij het windpark.

De voorwaarden, mogelijkheden en risico’s van deelname aan de obligatielening staan beschreven in een informatiememorandum, dat te vinden is op www.duurzaaminvesteren.nl/windparkbinnenhavenInschrijven kan op dezelfde website vanaf maandag 29 november 10.00 uur tot en met maandag 13 december 17.00 uur.

Op deze pagina zal eventuele aanvullende informatie worden gepubliceerd over de obligatielening en de voortgang.
Wilt u op de hoogte gehouden worden via onze Nieuwsbrief Participatie, stuur dan een mail naar participatie@e-connection.nl.

Zie eventueel ook het bericht Vooraankondiging: uitgifte obligaties Windpark Binnenhaven – E-connection

Omwonenden krijgen voorrang en hogere rente

De obligatieregeling staat open voor alle inwoners van Zeeland en leden van de coöperatie Zeeuwind, een van de eigenaren van het windpark. Omdat op en rond de Oosterscheldekering windturbines worden gebouwd in de gemeenten Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland, krijgen inwoners uit deze gemeenten voorrang bij de verdeling van obligaties en een hogere rente. Dat geldt ook voor eigenaren van recreatiewoningen in de kop van Noord-Beveland die dicht bij het windpark hun huisje hebben (kijk in het informatiememorandum voor welk gebied recreatiewoningen in aanmerking komen).

“De windturbines op de Oosterscheldekering worden gebouwd in het belang van ons allemaal, om de klimaatverandering tegen te gaan”, zegt Rick Wasser, directeur van de windparken in het gebied: “En de initiatiefnemers van Windpark Binnenhaven vinden het belangrijk dat omwonenden kunnen profiteren door hen de kans te geven om te investeren in het windpark.”

Obligaties

Er worden obligaties uitgegeven tot een maximaal bedrag van € 1.500.000,-. De inleg bedraagt minimaal € 500,- per deelname. Geïnteresseerden kunnen zich voor meerdere coupons inschrijven. Er geldt een maximum van 10 obligaties per persoon en 20 per adres. Wasser: “Er is een maximaal aantal coupons waarvoor een persoon of meerdere personen op één adres zich kunnen inschrijven. We willen namelijk zoveel mogelijk inwoners uit het gebied de kans geven om mee te doen.”

De uit te geven obligatielening krijgt een looptijd van ongeveer tien jaar tegen een vaste rente. Jaarlijks wordt een deel van de lening afgelost. Voor inwoners van Veere, Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland en eigenaren van nabijgelegen recreatiewoningen geldt een rente van 5% per jaar. Voor andere deelnemers uit Zeeland en leden van Zeeuwind buiten de genoemde gemeenten bedraagt de rente 4,5% per jaar. De obligatielening wordt verzorgd door het gespecialiseerde platform voor crowdfunding Duurzaam Investeren (www.duurzaaminvesteren.nl).

Windpark Binnenhaven

Windpark Binnenhaven ligt op het voormalig werkeiland Neeltje Jans en maakt deel uit van het integrale plan Optimalisatie Windparken Oosterscheldekering (OWO). Met dit plan groeit het opgesteld windenergievermogen in het gebied van 80 MW naar 130 MW en neemt de productie van duurzame elektriciteit toe van 240 miljoen tot 500 miljoen kWh per jaar. Dat is evenveel als ruim 140.000 huishoudens jaarlijks verbruiken. Windpark Binnenhaven bestaat uit vier Vestas V136 windturbines (totaal 17,2 MW opgesteld vermogen) en zal ongeveer 70 miljoen kWh per jaar produceren.

De windturbines van Windpark Binnenhaven zijn de afgelopen maanden gebouwd. Op dit moment worden ze afgemonteerd; de turbines zijn nu aan het proefdraaien.